Cannondale Racefiets

De racefietsen van Cannondale zijn onder te verdelen in diverse gebruiksdoelen. Per gebruiksdoel heeft het merk vaak meerdere typen ter beschikking die ieder op een bepaalde doelgroep zijn gericht.

Cannondale Racefietsen

Waar vroeger een racefiets een racefiets was is dit allang niet meer zo. Cannondale heeft ze dan ook in allerlei smaken. De CAAD optimo is het instapmodel, de CAAD12 en de SuperSix Evo zijn “reguliere” racefietsen. De Synapse is er voor de langeafstand rijder of comfortzoeker. Sinds 2018 is er ook de SystemSix, de aerodynamische racer.

CycloCrossfietsen

Ook bij de cyclocross fietsen is er een aluminium en carbon variant. Dit zijn de CAADX en de SuperX.

Gravelfietsen

In het relatief nieuwe segment gravelfietsen heeft Cannondale de Topstone en de Slate voorhanden. Kenmerkend voor de Slate is het gebruik van een ”lefty” verende  voorvork, een item dat standaard is bij mountainbikes.

Cannondale dealers

Cannondale heeft in Nederland meer dan 120 dealers. Elke dealers heeft zijn eigen verzorgingsgebied. De kans dat er twee Cannondale dealers in dezelfde plaats zitten is dan ook miniem.

De fietsen van Cannondale worden alleen verkocht in door Cannondale goedgekeurde winkels. Het bedrijf is van mening dat de retailer essentieel is in het verkoop en serviceproces.  Correcte montage en afstelling zijn belangrijke aspecten voor het maximaliseren van de veiligheid, en Cannondale vereist dat de winkelier elke Cannondale-fiets volledig monteert en aanpast voordat deze wordt verkocht.  Cannondale fietsen worden dan ook niet verkocht via internetwinkels.

Als u bij IkWilDezeFiets.nl  een aanvraag indient voor een Cannondale fiets komt u direct in contact met erkende Cannondale dealers. De dealer zoektool voor Cannondale is hier te vinden.

Alle racefietsen van Cannondale